BA foto

Hvem er vi?

 

Vi er: Far Jan Bruun Andersen og datter Christine Bruun Andersen der sammen og hver for sig dyrker fotografiet med stor interesse.

Jan.

Har dyrket fotografiet som fritidsbeskæftigelse de sidste godt 35 år. Interessen spænder bredt. Jeg arbejder både med portrætter, fotografering af begivenheder, landskaber, mikro og makro fotografi samt aften og nat foto. Jeg tager gerne ud og fotograferer et bryllup, en barnedåb og lignende begivenheder, jeg syntes det er sjovt og lærerigt. Men skal jeg vælge selv, ligger natur fotografering samt rejse og reportage foto mit hjerte nærmest. Uanset hvor jeg er på fotojagt, lister jeg altid rundt og kigger efter gode detaljer, form, farve og et spændende lys.

Jeg har gennem årene været medlem af flere fotoklubber og er nu medlem af Frederikssund Fotoklub og fotogruppen Fjordfotograferne.

Mine fotografiske barnesko er naturligvis trådt til i filmens tidsalder, og har givet en erfaring og forståelse, der har været meget nyttig og at tage med over i den digitale tidsalder. I dag foregår alt farve arbejdet digitalt, men det sort/hvide foto med film og papir nyder jeg stadig. Fælles for begge tekniker er dog, at jeg udelukkende beskæftiger mig med ikke konstruerede billeder. Færdiggørelse i optagelsen er så absolut at foretrække, men naturligvis benytter jeg de gængse tekniker til beskæring, retouchering og styring af farvebalance, belysning og kontrast. Men ingen af mine billeder er sammensatte. Kun HDR og panorama billeder vil jeg af og til vælge at sætte sammen af flere enkelt billeder. Det vil i givet fald være angivet.

 

 

 

Christine.

Jeg er 14 år og jeg har fotograferet i snart 4. 

Det hele startede med at jeg var sammen med en god veninde. Jeg havde aldrig rigtig fotograferet, men jeg havde dog et kamera. Et lille et. Min veninde har altid elsket at få taget billeder af sig selv, så vi greb kameraet, og så startede det. Jeg fandt ud af, at jeg godt kunne håndtere et kamera, og at det gik meget godt med at tage billeder.

Efter den dag, begyndte vi at ses næsten hver dag for at fotografere. Da min far opdagede så hvad jeg lavede, gav han mig sit kamera. Det var nok den bedste gave man kunne ønske sig. Derefter er det bare gået derudaf.

Jeg fotografere for det meste natur og portrætter. Jeg tager gerne med, hvis min far får en opgave, fx et bryllup, at fotografere. Så holder jeg styr på lys, og lærer samtidig.

Konkurrencer er ikke det jeg går mest op i. Jeg har dog deltaget i Den Nationale for unge 2009, med seks billeder. De tre af dem var en succes. Jeg vandt en antagelse, en bronze- og en guldmedalje.

Jeg laver også udstillinger lidt hist og her i Nordsjælland.